Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeehavenpolitie verdenkt schipper van uitbuiting

ROTTERDAM

De Zeehavenpolitie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn afgelopen week samen opgetreden op een binnenvaartschip. Dat gebeurde na een melding van uitbuiting.

Bij onderzoek op het schip bleek dat er een conflict was over contractbeëindiging. De Zeehavenpolitie meldt dat het inhouden van salaris daarbij als dwangmiddel werd gebruikt. De personeelsleden zouden eerst hun woning moeten schoonmaken en zaken moeten herstellen. Pas daarna zouden ze uitbetaald krijgen.

Er waren naar het oordeel van de agenten meerdere aanwijzingen die wezen op uitbuiting. Volgens hen verbleven de bemanningsleden op het schip in bijzonder matige omstandigheden. De CV-ketel deed het niet omdat die in een ondergelopen machinekamer stond. Ook was er geen airco. De woonruimte was achterhaald, zegt de politie, die spreekt van een inrichting uit de jaren ‘70, waar niets werkte, veel ontbrak en onveilig was. De agenten constateerden verder dat de bemanningsleden slechts een karig salaris kregen waarvan ze ook hun eigen eten en vervoer van en naar het schip moesten betalen.

De medewerkers van de ILT legden de schipper een aantal maatregelen op en doen verder onderzoek. (BO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook