Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #67 Goed verhaal, schipper! Aanvaring Beatrixsluis, Vreeswijk

AMSTERDAM

Op 21 maart dit jaar veroorzaakten schipper Kees-Jan Noordhoek en zijn vrouw Riet de Knecht van de 60-meter Scaldia de eerste aanvaring in hun loopbaan.

1 / 1
Klik hieronder op de video voor het verhaal schipper Kees-Jan Noordhoek over zijn allereerste aanvaring met de Scakdia. (Beeld uit video)

Klik hieronder op de video voor het verhaal schipper Kees-Jan Noordhoek over zijn allereerste aanvaring met de Scakdia. (Beeld uit video)

Tekst en video Heere Heeresma Jr
Bij het invaren van de Beatrixsluis bij Vreeswijk was er opeens geen houden meer aan en knalden ze achterop een tanker. Noordhoek denkt dat het door zuiging van grote schepen op het Amsterdam-Rijnkanaal komt. ‘Maar goed, je mag natuurlijk net als op de weg niet op een ander schip varen, want dan zit je toch fout.'

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • Erik Schumacher

    Bekend verschijnsel in de Beatrix, inmiddels diverse malen meegemaakt. Veroorzaakt door opstuwing in het Lekkanaal door een (te) snel invarend groot schip. Daardoor loopt er een golf door de sluis. Heb zelf ook al eens vol achteruit moeten slaan om af te stoppen, en bij anderen steekeinden zien breken. Heel langzaam invaren en er bedacht op zijn dat je ipv afstoppen steeds harder kunt gaan lopen.
    En voor de grotere schepen: rustig aan onder de Bolgerijnse brug door het Lekkanaal in varen. Ik neem aan dat de 9km/uur snelheidslimiet in het Lekkanaal hier tegen bedoeld is.

Lees ook