Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Strakkere tijden voor certificaten

Breukelen

Voor houders van een binnenvaartcertificaat of certificaten voor drijvende werktuigen en (grotere) pleziervaartuigen (vanaf 1 november 2018) gaat het roer radicaal om. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil af van tijdelijke certificaten en varen met een verlopen certificaat mag op den duur helemaal niet meer.

1 / 1

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • J. Geluk

    Inderdaad goed dat je al zoveel van te voren kan beginnen om verlenging te regelen. Lijkt wel een soort van verplaatsen van hun probleem naar ons... probeer bijvoorbeeld maar eens na een verbouwing een nieuwe meetbrief binnen een acceptabele tijd aan boord te krijgen. Dat is een verhaal van eindeloos bellen, nooit terug gebeld worden, veel geduld hebben en hopen dat je ermee weg komt. Terwijl bijvoorbeeld een wijziging van de rijnvaart verklaring weer heel snel en adequaat geregeld is! Best wel apart omdat het allemaal via IL&T loopt en het ene dus heel snel geregeld is en het andere heel erg lang kan duren.

  • Hein Danser

    Positief bericht, dat je eigenlijk een jaar de tijd hebt, om je CvO te regelen! Maar de ILT maakt er toch zelf een rommeltje van, om je papieren op orde te hebben??. Gewoon een simpel stuurwerk certificaat, moet nog heel lang duren, voordat je dat aan boord hebt??
    Dus er zijn nog veel handen nodig in eigen boezem ( dat is achter je stropdas), voordat de ILT het voorlopig CvO kan afschaffen, lol

Lees ook