Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #45 Daar moeten ze iets aan doen! (11) - Ongeschikte matrozen

AMSTERDAM

Schipper Teun de Vries vaart op de 73-meter Vertrouwen, de voormalige Saumur, gebouwd in Amerika. Omdat hij drie meter langer dan 70 meter is, moet hij met een volmatroos varen, hetgeen in zijn tonnenmaat erg duur is.

Tekst en video Heere Heeresma Jr

Niet alleen vindt hij een volmatroos onzin voor de maat van zijn schip, hij is ook niet te spreken over de kwaliteit van de binnenvaartmatrozen. Eind deze maand krijgt hij een nieuwe matroos. ‘Ik heb goeie hoop, maar die heb ik weleens meer gehad.'

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • H.H.A. Lenten

    Wij varen veel met leerlingen. Ja er zit niveau verschil tussen. Dit is niet vreemd.
    We moeten echter nooit vergeten dat leerlingen ook écht iets geleerd moet worden. Dit betekend tijd en energie steken in de opleiding van een leerling. Instructie geven, eventueel voordoen, bijsturen en bij het gewenste resultaat belonen met een compliment.

Lees ook