Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #38 Daar moeten ze iets aan doen (9): Onwetende watersporters

AMSTERDAM

Afvarend op de Rijn bij Wesel fotografeerde schipper Hendrik Smit van de 80-meter Madi een jacht dat midden op de rivier tussen de opvaart voer. Voor hem het zoveelste voorbeeld van een watersporter die niet weet waar hij mee bezig is.

1 / 1
Een jacht vaart midden op de Rijn bij Wesel tussen de opvaart. Voor schipper Hendrik Smit het zoveelste voorbeeld van een watersporter die niet weet waar hij mee bezig is. (Beeld uit video / Foto Hendrik Smit)

Een jacht vaart midden op de Rijn bij Wesel tussen de opvaart. Voor schipper Hendrik Smit het zoveelste voorbeeld van een watersporter die niet weet waar hij mee bezig is. (Beeld uit video / Foto Hendrik Smit)

Tekst en video Heere Heeresma Jr
De opleiding van de watersporters, daar zouden ze volgens hem iets aan moeten doen. ‘Ik kan ook niet, als ik op vakantie ben, midden op de snelweg gaan lopen.'

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties (3)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • J. van der Toolen

  Schipper Smit heeft gelijk: veel watersporters doen maar wat... Maar zelf heb ik ook wel eens een ervaring met een beroepsschipper gehad die het maar vreemd vond dat ik hem aanriep om te vernemen wat hij ging doen. Of die gewoonweg helemaal niet reageerde. Ik denk dat we beter rekening met elkaar moeten houden! Per slot van rekeningvaren we samen.

 • J. Huisman

  Helemaal eens met schipper Smit. Ik denk overigens dat het weekblad Schuttevaer ook een rol kan spelen in de voorlichting van pleziervaarders. Daar lees ik erg weinig over in het blad. Ik geef mijn gelezen exemplaren altijd door aan mijn mede-watersporters en ik schrijf regelmatig in het clubblad over regels, het voordeel van AIS, etc. Voorlichting is ook een belangrijke taak voor de watersportverenigingen. Het zal niet voor iedereen helpen, idioten vind je niet alleen op de asfaltwegen.

 • j Teunisse

  Een déjavu . Ooit eens een Duitse WSP man gevraagd , of een kano vaarder ook enige kennis, of diploma moet hebben.
  Antwoord: Het water is van iedereen. Resultaat: klusters van kano's die je hartslag soms naar een hoger niveau brengen.

Lees ook