Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #34 Het schietgebaar (2)

AMSTERDAM [update]

Op 23 juni jongstleden werden schipper Tinus de Vreeze van de luxe motor Volharding en zijn vrouw Ieke bij de sluis Sambeek met groot machtsvertoon door de politie gearresteerd. In het tweede en laatste deel van dit video-interview vertelt Tinus hoe de politie zijn schip doorzocht en hoe hij verhoord werd.

1 / 1
Een hartinfarct later kijkt Tinus de Vreeze (ms Volharding) terug op de dag van zijn arrestatie in juni dit jaar bij sluis Sambeek. (Beeld uit video)

Een hartinfarct later kijkt Tinus de Vreeze (ms Volharding) terug op de dag van zijn arrestatie in juni dit jaar bij sluis Sambeek. (Beeld uit video)

Tekst en video Heere Heeresma Jr
Eerder die dag waren ze ter hoogte van Wanssum lastig gevallen door jetskiërs die water over de Volharding spoten. Tinus raakte zo geïrriteerd dat hij op een gegeven moment naar eigen zeggen met duim en wijsvinger een schietgebaar naar een jetskiër maakte. Deze belde de politie en beweerde dat Tinus een pistool op hem had gericht.

Zie ook:

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • Dorothe Grooten-Wendt

    Niet te begrijpen ,dat de politie zich zo heeft gedragen.
    Vergissen kan,maar een schipper vluchtgevaarlijk te zien ,dan kan ik mij niet voorstellen met een binnenvaartschip.
    Kan mij voorstellen dat je weinig vertrouwen meer hebt in de rechtstaat.


Lees ook