Kielzog

Cornelis-R worstelt voortdurend met Weurt

Als de overheid de binnenvaart wil vergroenen, waarom zorgt ze dan niet dat de infrastructuur op orde is? Schipper Kees Ruijtenberg (54) weet als geen ander hoeveel hinder de stremmingen van sluis Weurt opleveren. Hoe vaak moet er niet worden omgevaren, waardoor meer brandstof wordt verbruikt. Met de Cornelis-R vervoert hij al jaren containers van Rotterdam naar Venlo en Born.

Kees Ruijtenberg stapt later deze maand definitief van boord. ‘Misschien koop ik straks wel een ander schip. Ik voel me elk geval nog energiek genoeg om te blijven ondernemen.’ Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Cornelis-R worstelt voortdurend met Weurt | Schuttevaer.nl
Kielzog

Cornelis-R worstelt voortdurend met Weurt

Als de overheid de binnenvaart wil vergroenen, waarom zorgt ze dan niet dat de infrastructuur op orde is? Schipper Kees Ruijtenberg (54) weet als geen ander hoeveel hinder de stremmingen van sluis Weurt opleveren. Hoe vaak moet er niet worden omgevaren, waardoor meer brandstof wordt verbruikt. Met de Cornelis-R vervoert hij al jaren containers van Rotterdam naar Venlo en Born.

Kees Ruijtenberg stapt later deze maand definitief van boord. ‘Misschien koop ik straks wel een ander schip. Ik voel me elk geval nog energiek genoeg om te blijven ondernemen.’ Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer