Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Levenslang verliefd op een Kempenaar

WERKENDAM

Vier leden van de Merwede Jeugd Zeilers in Gorinchem volgen bij het Scheepvaart en Transportcollege (STC) de opleiding tot kapitein Rijn- en binnenvaart en zijn reeds lichtmatroos. Schipper Leo Blom (51 jaar) bracht hen als zeilinstructeur niet alleen de kneepjes van het zeilen bij, maar met zijn aanstekelijke enthousiasme ook nog eens de liefde voor de binnenvaart. Al sinds zijn 16e vertoeft hij vrijwel dagelijks op het water en hij heeft zich nog geen dag verveeld.

1 / 1
Leerlingen die een snuffelstage willen doen zijn welkom aan boord bij Leo Blom. 'Je mag op dit schip alleenvaren en hebt dus geen gediplomeerde matroos nodig. Maar in je eentje de luikenkap openleggen is toch moeilijk.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Leerlingen die een snuffelstage willen doen zijn welkom aan boord bij Leo Blom. 'Je mag op dit schip alleenvaren en hebt dus geen gediplomeerde matroos nodig. Maar in je eentje de luikenkap openleggen is toch moeilijk.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook