Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Alledag: Daar lig je dan

Amsterdam

De Oranjesluizen zijn gestremd, omdat de bedieningscamera’s het niet meer doen. Daar lig je dan met je hele hebben en houwen. Weg ‘verdienmodel’. En niemand kan zeggen voor hoelang.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • G.C. de Bruijn

    Stewards hebben meestal jonge en gevoelige ogen en werken veelal alleen met daglicht. De jachtschipper/se vaart nagenoeg alleen overdag en zit/staat bijna altijd buiten (in gehoorafstand}. Dus kijken/zien horen ; alleen proeven/ruiken ontbreekt van onze zintuigen. Dat is een ” …verschilletje…” qua massa/impact als iets niet verloopt zoals het behoort. Ongetwijfeld is dit “…verschilletje…” de reden dat “den ambtenaar ” gerechtigd is bij een mogelijk (denkbare) schadevaring aan een (“rijks”)-object de schadevaarder kan vorderen af te meren of wel tegen te houden bij het eerstvolgende (“rijks”)-object. Zie hier de angst voor tegenvallende camera’s die wellicht niet alles tot in de finesses registeren. Want de baas vraagt dan ongetwijfeld waarom heb “jij” dit niet gezien en waarom riep jij niet over de marifoon /telefoon en/of kolkomroep. Helaas een niet zo’n fijn voorbeeld van afstandsbediening voor de beroepsvaart die wel inmiddels van alles aan boord voorzien is. Misschien 1 persoon te weinig op de kritische plaats/situatie.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook