Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Stilgelegde dronken schipper gaat toch varen 

SCHWEINFURT [update]

Een Nederlandse schipper die aan het laden was in de haven van Schweinfurt (Main) is donderdagmiddag betrapt op overmatig alcoholgebruik. De 47-jarige man kreeg controle aan boord van de Wasserschutzpolizei. Die constateerde dat hij duidelijk onder invloed was.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • H. A. van Laak

  De Duitse Politie heeft een aanmaning gekregen van toezichthouder. Nu zijn we weer terug af bij de jaren zestig toen men vanuit de branche informatie achterhield wat alleen maar speculatie in de hand werkt. Er moet een debat gevoerd worden wat informatie wel geven kan worden Bij een doodslag in het zuiden gaf men de paspoorten uitgavenland van de persoon vrij die die doodslag gedaan had. Zoiets had hier ook gekund

 • Mario Noldes

  Dat klopt helemaal, je mag niet varen onder invloed.

  Maar, ik lees de laatste paar dagen DRIE keer dat er een schip is vastgehouden met een “oosteuropesche” kapitein zonder de juiste papieren.

  Nu word er een aangehouden, niet met een borrel, maar met een fles te veel op, en nu geen vermelding meer van nationaliteit van schip of kapitein.
  Met 2 promille nog op je poten staan is een teken van zwaar alcoholisme. Er zijn ook west Europeanen die dat kunnen, maar onze oostblok broeders zijn beter getraind ;-).

  Ik vind dit opvallen, en mijn fantasie gaat dan misschien wat op hol. Ik zie dan een een Belgische tank rederij naar de Schuttevaer bellen om te vragen op te houden met het “bashen” van oost Europees personeel ;-).

  G.M. Noldes

 • Redactie Schuttevaer

  In het oorspronkelijk bericht van de Wasserschutzpolizei stond minder informatie. We hebben doorgevraagd…

 • m de graaf

  totaal onbelangrijk wat de nationaliteit van kapitein ,men moet niet onder invloed varen

 • Mario Noldes

  Proef ik hier ook iets van politieke correctheid om de nationaliteit van de kapitein niet te noemen??????

  Ja ja, vooroordeel maar ik ben overtuigd politiek incorrect.

  G.M. Noldes

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook