Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Opvarende Belgische tanker Vivaldi verdronken in Boudewijnkanaal

ZWANKENDAMME [UPDATE]

Twee opvarenden van de Belgische binnenvaarttanker Vivaldi (1672 ton) zijn maandagmorgen 4 november te water geraakt in het Boudewijnkanaal  in Zwankendamme ter hoogte van de Lisseweegsesteenweg. Een 63-jarig Nederlands bemanningslid is daarbij verdronken. Zijn collega, de 65-jarige François B. kon worden gered maar werd in levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het was de schipper van de Vivaldi, Christiaan Castelijns, die diezelfde ochtend rond half zeven vaststelde dat er twee opvarenden niet aan boord waren. Bij een inspectieronde trof hij één van zijn matrozen, François B., aan in het koude water tussen wal en schip. Van de tweede man geen spoor.

Schipper Castelijns alarmeerde onmiddellijk de hulpdiensten die massaal ter plaatse kwamen. Duikers slaagden er relatief snel in de Belgische drenkeling  op het droge te brengen. 

De brandweer zocht verder met een sonarboot naar het tweede bemanningslid en trof het Nederlandse slachtoffer uiteindelijk in het water aan. Voor hem kon geen hulp meer baten.

Over de omstandigheden waarin beide mannen te water zijn geraakt bestaat nog steeds geen duidelijkheid. De Vivaldi is een bunkerschip van de bvba Pontus Tankers uit Antwerpen. (JGL)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook