Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Harde wind dwingt IFKS dag later naar Fluezen

HINDELOOPEN

De Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen 2019 die zaterdag van start zouden gaan bij Hindeloopen, gaan niet door vanwege de voorspelde harde wind. 

Het bestuur van de IFKS en de wedstrijdleiding zijn bovendien voornemens om de wedstrijdserie van zondag 11 augustus te plannen op de Fluezen, meldt de Leeuwarder Courant. Er zou zondag gezeild worden op het IJsselmeer bij Stavoren.

Zaterdag wordt windkracht 8 verwacht, met uitschieters naar kracht 9. Ook op zondag zal de wind naar verwachting nog te hard zijn om op het IJsselmeer te varen. En als de wind niet te hard is, zijn de golven wel te hoog. (LC) 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook