Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper Xanthos: ‘Ik heb dat jachtje niet gezien’

UTRECHT

‘Ik heb het jachtje niet gezien.’ Dat is de enige verklaring die de 71-jarige schipper van het 135 meter containerschip Xanthos kan aanvoeren voor de aanvaring 24 september vorig jaar op het Amsterdam-Rijnkanaal. Toen werd een historische opgebouwde stalen sloep geplet tussen de beschoeiïng en het achterschip van de Xanthos. Dinsdag 6 augustus kwam de zaak voor bij de politierechter in Utrecht. De officier van justitie eist een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijk verbod om zijn werk als schipper uit te oefenen.

1 / 1
In de bocht van Breukelen drukte het containerbinnenvaartschip een motorjachtje tegen de oever. De opvarenden zagen kans op de wal te springen. (Foto screenshot van Dumpert)

In de bocht van Breukelen drukte het containerbinnenvaartschip een motorjachtje tegen de oever. De opvarenden zagen kans op de wal te springen. (Foto screenshot van Dumpert)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • William de Wijs

  Ik ben het aardig met Piet van de Heuvel eens. En die opmerking van Philippe de Keyser waardeloos, waar moet je dan gaan zitten met een pleziervaartuig als je al kort onder de wal vaart !?!

 • Piet van den Heuvel

  Je kan denken wat je ervan vind,als je het filmpje gezien had wat die mensen in het bootje meegemaakt hebben daar is deze meneer zijn eigen wel van bewust. En je laat niets van je horen, denk maar eens na wat U daar van zou vinden als het Uw familie leden waren. Voor de rest over en uit??????????

 • Lezeres

  de persoon” piet van den Heuvel”heeft geen respect voor andere mensen , hoe haal je het in je hoofd om iemand die al 50 jaar vaart zo onderuit te halen, SCHAAM JE DIEP ,
  om iemand die je niet kent een ….. schipper te noemen, lees het goed : hij was zich niet bewust van het jacht, anders had hij wel degelijk actie ondernomen.

 • Piet van den Heuvel

  Ja Ja je kan aardig praten, maar ik vaar heel veel op schepen je ziet toch zomaar toch een jacht niet over het hoofd zeker niet als hij naast je zit, bovendien heeft deze prutschipper geen enkel contact opgenomen met de mensen van het jacht. Kortweg gezegd een schoftige daad. Hij had tenminste contact op kunnen nemen met deze mensen, en kunnen vragen hoe het hun ging. de straf intresseert mij niet wel de lafheid om je achter alles te verbergen.

 • Philippe De Keyser

  Ik vind als men met een jacht vaart en er is een binnenschip kort bij dat je dan beter even rustig probeert te wachten tot het binnenschip voor bij is.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook