Koe gered met autokraan ms Rosanne

De bemanningen van de Nederlandse ms Rosanne en van een Belgisch schip zagen donderdagmorgen 18 juli een koe spartelen in het Prinses Margrietkanaal bij de brug Skûlenboarch en wisten het drachtige dier met de autokraan aan wal te krijgen.

Redding van een koe uit het Prinses Margrietkanaal bij Skûlenboarch. (Foto’s Esther Haijma)

‘Er werd niet getwijfeld, maar direct doorgepakt’, complimenteert de nabij het kanaal werkende Esther Haijma de schippers en de matroos die met reddingvest te water ging. De schipper van de Rosanne van de Theo Pouw Groep was al bezig de koe te redden toen de brandweer arriveerde. ‘Dankzij brugwachters, brandweer, boer en bovenal deze schipper staat het dier weer met vier poten op vaste wal’, meldde Haijma bij de foto’s die ze Schuttevaer stuurde.