Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Geef schippers vrijheid terug’

Werkendam

De vrijheid moet terug in de binnenvaart. Misschien dat dan het personeelsprobleem wordt opgelost. André van Dam (48 jaar) van motorschip Madjoe voelt zich door alle overheidsregelgeving soms een gevangene op zijn eigen schip. De Vaartijdenwet, de bemanningseisen en de steeds strengere milieuwetgeving kunnen wat hem betreft allemaal overboord. Dan wordt varen weer leuk, zo is zijn stellige overtuiging.

1 / 1
Er is volgens André van Dam wel een oplossing voor de problemen in de binnenvaart: hogere vrachtprijzen. Dan kan het personeel meer verdienen en kunnen schippers investeren in hun schip om aan alle strenge eisen te voldoen. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Er is volgens André van Dam wel een oplossing voor de problemen in de binnenvaart: hogere vrachtprijzen. Dan kan het personeel meer verdienen en kunnen schippers investeren in hun schip om aan alle strenge eisen te voldoen. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook