Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

62e Nationaal Kamp: Sores in Circus Zankrekev

HATTUMSTADT

Het Nationaal Kamp, waar voor de 62ste schoolwerkweek zo’n 250 (schippers)kinderen samenkomen, ligt deze week in Rusland – anno 1908. Uit het hele land kwamen ze naar de voorstellingen van Circus Zankrekev in Hattumstadt.

1 / 3
Circusdirecteur Zankrekev heet alle ‘artiesten’ persoonlijk welkom. (Foto Leidy Janssen)

Circusdirecteur Zankrekev heet alle ‘artiesten’ persoonlijk welkom. (Foto Leidy Janssen)

Circusdirecteur Zankrekev wachtte ze maandagmorgen, trots als 100 Russische pauwen, op. Maar hij had ook een groot probleem: zijn circustent is zwaar verouderd, artiesten zijn met pensioen gegaan en de dieren naar hun laatste rustplaats. Gelukkig krijgt de circusdirecteur hulp uit onverwachte hoek… Maar geheel in Hattem-stijl zorgt dat een week lang voor allerlei avonturen en sportieve uitdagingen.

Maandagmiddag was Diewertje Blok van het Circusjournaal eregast bij de spektakulaire opening in het amfitheater. Op www.nationaalkamp.nl/live waren alle belevenissen en optredens van de vele circusartiesten de hele week live te volgen. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook