Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Minister laat toekomst kleine schepen over aan de markt

DEN HAAG

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ziet geen mogelijkheid om kleine schepen meer bestaansrecht te geven, hoewel ze de kleine schepen wel degelijk een warm hart toedraagt. Dat zei ze 29 mei in het Algemeen Overleg Maritiem in de Tweede Kamer.

‘Aan technische eisen kan ik niets veranderen’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • DvdM – redactie Schuttevaer

  M. Smitsman vraagt:
  “Dan nog een vraag aan de redactie van deze site. Wat hebben jullie hier veranderd? Eerst werd een reactie standaard ondertekend met je eigen naam en nu wordt je gebruikersnaam eronder gezet.”
  Na de ingrijpende ‘verhuizing’ van Schuttevaer.nl zijn er nogal wat losse eindjes; we proberen die zo snel mogelijk op te lossen. De ondertekening van reacties is er één van. Tot zolang zorgen we handmatig dat je eigen naam er alsnog bij komt.

 • G.M. Noldes

  Politiek is per definitie incompetent (om het woord corrupt niet in de mond te nemen).

  Mooi voorbeeld is ook het recent door de eerste kamer gejaste klimaatakkoord. Nog steeds gestoeld op de Co2 (menselijk uitstoot) leugen.

  In januari heeft het IPCC in een SFP (summary for policymakers) toegegeven dat menselijke uitstoot NIET de oorzaak kan zijn van klimaat opwarming.

  Daar gaat heel de fundering waar de klimaat leugen op gebaseerd is, maar toch stug er een klimaat wet doorjassen die op verkeerde informatie gemaakt is.

  https://www.climategate.nl/2019/05/heibel-om-het-ipcc/

  G.M. Noldes

 • M. Smitsman

  Allemaal vooropgezet. De politieke wil ontbreekt ten ene male!!! Want moet je eens kijken als ze eenmaal wat in het hoofd hebben daar. Dan duwen ze het gewoon door ondanks internationale verdragen. Voorbeeld: huisvuilafgifte. Dus laat ze zich nu niet verschuilen achter “de ander lidstaten liggen dwars” of wat dan ook.

  Dan nog een vraag aan de redactie van deze site. Wat hebben jullie hier veranderd? Eerst werd een reactie standaard ondertekend met je eigen naam en nu word je gebruikersnaam eronder gezet.

  M. Smitsman

 • A. Elzinga

  gewoon alles kapot laten gaan, verschuilen achter bergen bureaucratie, geen Nld zeevaart meer, geen Nld binnenvaart meer, geen Nld visserij meer. we gaan allemaal achter de computer en alles terrassen zitten ieder dag vol, dat is het Nld van de toekomst, weg met alle nijverheid die laten we over aan Oostelijke buurlanden.

 • J. Hagens

  U heeft helemaal gelijk, de markt zou de toekomst van elk Scheepstype moeten bepalen.
  Helaas het is niet de Markt (lees de Ontvanger) maar de CCR eisen die de Markt voor zowel de kleine als de grote scheepstypen kapot maken.
  Ik zou zeggen laat de markt en niet de Politiek haar werk doen en de kleine Binnenvaart verdwijnt van zelf, en als de ontvanger een klein schip nodig heeft zal hij of zij deze aan zich binden en betalen voor de milieu eisen zoals een CCR 2 motor, en geen onnodige eisen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook