Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Europese Commissie zet ontgasverbod op agenda van lidstaten

BRUSSEL

Nederland en andere EU-lidstaten zijn verantwoordelijk voor de naleving van EU-luchtkwaliteitsnormen, dus ook voor het varend ontgassen en de negatieve gevolgen daarvan op de luchtkwaliteit. Dat zegt Europees commissaris Karmenu Vella (Milieu) in antwoord op schriftelijke vragen van VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal. 

1 / 1
VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal: ‘Giftige stoffen horen niet in de buitenlucht.’ (Foto VVD)

VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal: ‘Giftige stoffen horen niet in de buitenlucht.’ (Foto VVD)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • j.hagens

  Allemaal leuk en wel, dan zou het probleem bij de ontvanger moeten liggen voor alle vervoersmodaliteiten.
  Dit zou moeten betekenen, dat je pas leeg bent, als je gereed bent om de volgende lading in te nemen, zodat je lostijd doorloopt, en er meer kans is op overliggeld.
  Ik hoop dat de Europese Unie zich daar ook voor sterk maakt.
  In de droge lading moet je ook de restlading of waswater afgeven, ook daar loopt de lostijd niet door. Als het schip bezemschoon is, is voor de ontvanger de kous af, dus de transporteur zit met de kosten.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook