Gebutst cruiseschip mag zelf naar werf varen

Het riviercruiseschip Viking Idun dat maandag op de Westerschelde in aanvaring kwam met een tanker, mag weer het water op. Het beschadigde schip is nog goed genoeg om zonder passagiers voor reparatie naar een werf in Amsterdam te varen, laat een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) weten.

Gebutst cruiseschip mag zelf naar werf varen

De tanker Chemical Marketer moet voorlopig aan de kade blijven in Terneuzen. Het schip is in de zij opengereten door de aanvaring. Het gat zit boven de waterlijn, van lekkage is geen sprake. De tanker moet eerst worden leeggepompt en daarna gerepareerd. ‘Dat gaat naar verwachting nog wel even duren’, aldus de ILT-woordvoerder.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer