Schippersz (31) Last Tango

Veel varend volk in de families, van weerszijde. Of aan de vaart gelieerd. Neef Harrie van der Horst is bevrachter in Rotterdam, dus met hem zijn we zeer bevriend. Zijn broer Jan heeft een victualiënhandel in IJsselmonde, en naar hem ga ik op afscheidstournee. Met dit boodschappenlijstje: een vat smeerolie en een blik consistentvet voor de Nova Cura, een overall, een paar overschoenen, een warme schipperstrui en handschoenen voor Schippersz.

De Brons loopt al, ik gooi los, zwaai nog een keer, maak een sierlijke bocht door de Waalhaven naar de Nieuwe Waterweg. Mijn bootje en ik, voor het laatst samen. Ik kan wel janken. Van blijdschap.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer