Schippersz 29: Matroosje wordt matroos

Oudste broer Martien trouwt een schippersdochter en ze bleven elkaar en de vaart hun leven lang trouw. Hij was al jong schipper-eigenaar. Eindigde alsnog als kantoorschipper.
Broer Antoon, die na de oorlog het roer van de Antoon van onze oude vader overnam, trouwt een meisje van de wal, kinderen, gezin aan de wal, Antoon weer varen, weer aan de wal. Een echte particuliere zetschipper, als hij voer.

Door Karel KDan broer Jan. Meisje van de wal, ze bleven elkaar een leven lang trouw, maar niet de vaart. Een aspect van het varend bestaan: kinderen aan de wal, gezin volgt. Later, kinderen het huis uit, zijn ze samen toch weer gaan varen. Vanuit Rupelmonde op een ecospits de Schelde op en af, met een lading milieubewust volk aan boord. Niet als zetschipper, niet als kantoorschipper, maar gewoon, als een gelukkige schipper.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer