Afvalstoffenbijdrage op gasolie moet omhoog

De verplichte verwijderingsbijdrage voor oliehoudend afval aan boord van schepen gaat de komende jaren waarschijnlijk omhoog. Sinds 1996 wordt een heffing van 7,50 euro per kuub gasolie betaald, maar de uitvoerende instantie CDNI zegt dat een verhoging tot 8,50 of zelfs 9,50 euro per kuub nodig is om kostendekkend te blijven.

Stijgende kosten, ondanks daling afgifte bilgewater

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Afvalstoffenbijdrage op gasolie moet omhoog | Schuttevaer.nl

Afvalstoffenbijdrage op gasolie moet omhoog

De verplichte verwijderingsbijdrage voor oliehoudend afval aan boord van schepen gaat de komende jaren waarschijnlijk omhoog. Sinds 1996 wordt een heffing van 7,50 euro per kuub gasolie betaald, maar de uitvoerende instantie CDNI zegt dat een verhoging tot 8,50 of zelfs 9,50 euro per kuub nodig is om kostendekkend te blijven.

Stijgende kosten, ondanks daling afgifte bilgewater

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer