Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tsjechische schipper niet verantwoordelijk voor slecht gemarkeerde rode diesel

ROTTERDAM

De rechtbank in Rotterdam heeft een Tsjechische schipper vrijgesproken van een verdenking dat hij illegale gasolie gebunkerd had. Bij controle was gebleken dat de gasolie aan boord van zijn schip een te lage concentratie Solvent Yellow 124 bevatte.

Leveranciers moeten deze stof naast rode kleurstof als ‘marker’ toevoegen aan rode diesel. Het gehalte moet tussen de 6 en 9 gram per 1000 liter zijn. Doel daarvan is te voorkomen dat de accijnsvrije gasolie later toch in bijvoorbeeld een auto, vrachtwagen of landbouwwerktuig wordt gebruikt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • H. A. van Laak

    Vroeger was je schuldig tot je bewijs tot veroordeling daar was. Nu ga ik daar niet meer vanuit. Nu moet ze vroeg mogelijk protest aantekenen. Je bent anders al veroordeeld alvorens je het weet.

  • j Teunisse

    Het openbaar ministerie/ parket heeft de ballen verstand van de binnenscheepvaart. hoe het werk en welke verantwoordelijk heden iemand wel of niet heeft. ManMan Man.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook