Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Matroos overleeft val van schip

SAMBEEK

De Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in naar het overboord vallen van een matroos. Dat gebeurde donderdagmorgen 24 januari op de Maas bij Well in Limburg. De matroos had gelukkig een reddingsvest aan en wist zelf naar de kant te zwemmen en op de oever te klimmen.

Een omstander die het voorval gezien had waarschuwde de politie. De matroos bleek licht onderkoeld te zijn en werd voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De schipper kwam er pas bij de sluis van Sambeek achter dat zijn bemanningslid niet meer aan boord was en sloeg alarm, maar toen stond de matroos al lang en breed op het droge.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hein Danser

    Ik blijf erbij, dat tijdens de vaart op breed vaarwater. Het niet slim is, om personeel buiten te laten werken, in de wintermaanden.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook