Schippersz 23: Principes

De Waal is breed en drukbevaren. Op km-raai 936 ligt Haaften, aan de rechteroever. De Antoon lag leeg voor anker aan de linkeroever, ongeveer 150 meter roeien van het café waar we moesten zijn om te bellen. Met Rotterdam, of ze een boot wilden sturen. De onze was vanmorgen om 04:00 uur vertrokken met de helft van zijn sleep. Déjà vu. Ik had losgegooid, op bevel van mijn schipper die zich aan het sleepbriefje hield: 10 uur nachtrust.

Daar bij km-raai 936 overwogen Jan en Greet hun zorgen, die ik deelde zonder ze echt te begrijpen. Het ging om principes, legde Jan uit. En toen moesten we roeien naar het café aan de overkant, ieder aan een riem. De Waal is inderdaad breed en drukbevaren. Nu was Jan van nature al behoorlijk tegen de stroom in, hij gaf dus geen krimp, en ik besefte: sociale strijd vergt offers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schippersz 23: Principes | Schuttevaer.nl

Schippersz 23: Principes

De Waal is breed en drukbevaren. Op km-raai 936 ligt Haaften, aan de rechteroever. De Antoon lag leeg voor anker aan de linkeroever, ongeveer 150 meter roeien van het café waar we moesten zijn om te bellen. Met Rotterdam, of ze een boot wilden sturen. De onze was vanmorgen om 04:00 uur vertrokken met de helft van zijn sleep. Déjà vu. Ik had losgegooid, op bevel van mijn schipper die zich aan het sleepbriefje hield: 10 uur nachtrust.

Daar bij km-raai 936 overwogen Jan en Greet hun zorgen, die ik deelde zonder ze echt te begrijpen. Het ging om principes, legde Jan uit. En toen moesten we roeien naar het café aan de overkant, ieder aan een riem. De Waal is inderdaad breed en drukbevaren. Nu was Jan van nature al behoorlijk tegen de stroom in, hij gaf dus geen krimp, en ik besefte: sociale strijd vergt offers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer