Twee riviercruiseschepen in de problemen

Zowel op de Rijn als op de Donau zijn recent riviercruiseschepen in de problemen gekomen. Op de Rijn gebeurde dat bij Bendorf (even beneden Koblenz) op woensdag 12 december, een paar dagen eerder op de Donau bij Regensburg.

Een gastenschip met aan boord 166 passagiers kreeg op de Rijn ter hoogte van Bendorf motoruitval en kon niet meer manoeuvreren. Ondanks het uitbrengen van beide boegankers verdaagde het schip stroomafwaarts richting de brug van de A48. Het schip was nog maar enkele meters van een van de brugpijlers verwijderd toen het door een tanker in de bergvaart op sleeptouw genomen kon worden. Samen met een ander tankschip lukte het om het cruiseschip naar een kademuur bij Bensdorp te verhalen en daar vast te maken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer