Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Ze willen van ons robots of kasplantjes maken’

UTRECHT

Hij is nog steeds laaiend over zoveel onredelijkheid en onrecht. ‘De politiek en de samenleving zijn knettergek geworden’, zegt schipper André van Dam van de Madjoe. ‘Ze willen allemaal robots of kasplantjes van ons maken.’

Van Dam heeft het over twee voorvallen in 2016. In beide gevallen kreeg hij controle van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)  aan boord van zijn beunschip Madjoe (900 ton). In mei gebeurde dat op de Delftse Schie en in december bij de Volkeraksluizen. De verbalisanten schreven beide keren fikse boetes uit. De eerste keer 1150 euro voor te laag gekwalificeerde bemanning, te weinig rusttijd en varen tijdens bloktijd. De tweede boete was voor varen in bloktijd zonder tachograaf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook