Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gezonken Dandia weer boven water

RANST

De bergingscombinatie HEBO/Daen slaagde er dinsdagmiddag 27 november in het gezonken motorvrachtschip Dandia op het Albertkanaal bij Ranst weer aan de oppervlakte brengen. De berging duurde twee dagen langer dan voorzien.

1 / 1
Gezonken Dandia weer boven water

Gezonken Dandia weer boven water

Rond 15:00 uur werd begonnen de pontons, waaronder het schip in de kabels hing, leeg te pompen. Naarmate dit vorderde kwam de Dandia zelf ook aan de oppervlakte, waarna de bergingscombinatie ook het ruim van het onfortuinlijke schip leeg pompte. De nog overig gebleven lading werd gelost en gestort in een bak.

Het schip had 13 november zichtbare schade opgelopen op de plaats van de aanvaring met de duwbak. Duikers onderzoeken nu of het vlak eventueel werd lek gestoten bij het zinken. Dinsdagavond zou de Dandia op een veilige plaats in het Albertkanaal worden afgemeerd. (JG)

 

Reacties (1)
  • J.C Hagens

    Veel sterkte met de afhandeling, het is altijd vervelend om zo je hebben en houwe te verliezen, je krijgt dan wel geld van de verzekering, maar dit maakt niet alles goed.
    Gelukkig is er niemand bij gewond geraakt of nog erger, maar het is een vervelend verlies.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook