Schipper Dandia doet afstand van zijn schip

De eigenaar van het binnenvaartschip Dandia, dat dinsdag 13 november zonk in het Albertkanaal na een aanvaring met een duwbak, heeft afstand gedaan van het wrak.

Dat betekent dat de vaarwegbeheerder De Vlaamse Waterweg de berging moet organiseren. Volgens CEO Chris Danckaerts moest hiervoor een nieuwe aanbestedingsronde worden gedaan. De reeds ingediende offertes golden niet meer, omdat aanbestedingen voor de overheid aan andere voorwaarden moeten voldoen dan offertes voor privé-opdrachtgevers. Begin deze week was het streven woensdag 21 november tot gunning over te gaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schipper Dandia doet afstand van zijn schip | Schuttevaer.nl

Schipper Dandia doet afstand van zijn schip

De eigenaar van het binnenvaartschip Dandia, dat dinsdag 13 november zonk in het Albertkanaal na een aanvaring met een duwbak, heeft afstand gedaan van het wrak.

Dat betekent dat de vaarwegbeheerder De Vlaamse Waterweg de berging moet organiseren. Volgens CEO Chris Danckaerts moest hiervoor een nieuwe aanbestedingsronde worden gedaan. De reeds ingediende offertes golden niet meer, omdat aanbestedingen voor de overheid aan andere voorwaarden moeten voldoen dan offertes voor privé-opdrachtgevers. Begin deze week was het streven woensdag 21 november tot gunning over te gaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer