Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

CBRB en BLN willen meer samen

Vlaardingen

De brancheverenigingen Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en Koninklijke BLN-Schuttevaer gaan in 2019 een intensievere vorm van samenwerking aan. Dat maakte Erik Schultz, vicevoorzitter van BLN, vrijdag 16 november bekend in een gezamenlijke verklaring.

Er is een verkenning gaande, zei Schultz op de algemene ledenvergadering van BLN in Vlaardingen. Volgens hem staan ‘alle opties open’. De BLN-vergadering reageerde met een groot applaus. ‘Ik hoop en wens dat het met elkaar goed komt’, zei oud-binnenvaartondernemer Rinus de Korte, die aan de basis van BLN stond met een verleden in het CBRB. Op vraag van Nico Stam, voorzitter van de Schuttevaer-afdeling Ouderkerk a/d IJssel, of er midden volgend jaar één organisatie is, hield Schultz vast aan de bestuursverklaring. ‘Het is een streven. Maar of het lukt? Geen idee. Voor we echte stappen gaan maken komen we uiteraard bij de leden terug.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (1)
  • H.W. Storm

    Dus toch zoals wij het gewild hadden een paar jaar geleden

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook