ASV: ‘Koester kleine schepen voor tijden van laag water’

Nu de binnenvaart geconfronteerd wordt met de gevolgen van het record lage water is het des te meer de tijd om de kleine schepen in de vloot te koesteren. Dat is de strekking van een opiniestuk van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) maandag 22 oktober op Facebook.

De problemen door het lage water zijn niet meer alleen een zaak van de binnenvaart zelf, schrijft de ASV, de hele maatschappij gaat er nu de gevolgen van ondervinden: ‘Er zijn nu al verladers die hun goederen niet meer vervoerd kunnen krijgen, ook niet over de weg. Nederland loopt vast en ook aan het aantal vrachtwagens en chauffeurs zit een maximumcapaciteit die bereikt lijkt te zijn.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer