Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Passagiers tevreden over Waddenveren

DEN HAAG

De passagiers van de veren naar de Friese eilanden zijn zeer tevreden over de veerverbingen. Uit een enquête van bureau Goudappel Coffeng in Deventer blijkt dat de reizigers vrijwel zonder uitzondering hoge rapportcijfers geven aan de dienstverlening. Alleen de ticketprijzen voor het overzetten van een auto krijgen een onvoldoende.

 Het onderzoek werd uitgevoerd op de verbindingen Terschelling- Harlingen en Vlieland-Harlingen (beide uitgevoerd door rederij Doeksen) en Ameland-Holwerd en Schiermonnikoog-Lauwersoog (beide uitgevoerd door Wagenborg). Het gaat om een jaarlijks onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het Rijk is de concessieverlener van de veerdiensten en controleert zo of nog steeds aan de concessievoorwaarden wordt voldaan. Het onderzoek werd voor het eerst in 2009 gehouden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook