Pontpersoneel haalt onder actiedreiging cao binnen

De 22 werknemers van de veerdienst Maassluis-Rozenburg krijgen tóch een cao van hun werkgever Ottevanger Exploitatie BV. ‘Het is gelukt, mede dankzij een vasthoudende, solidaire bemanning én de steunbetuigingen van de reizigers’, zegt onderhandelaar Albert van Damme van CNV Vakmensen.

‘Het gaat om een driejarige cao, die met terugwerkende kracht geldt per 1 januari 2018. De lonen gaan in totaal 3,3% omhoog en in november krijgen de mensen een eenmalige uitkering van 375 euro. Ook bijzonder is dat vanaf 1 januari 2019 de automatische prijscompensatie een vast onderdeel wordt van de cao.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer