Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bemiddeling Rederij Noordgat en KNRM draait op niets uit

DEN HAAG

Het langlopende geschil tussen bergingsbedrijf rederij Noordgat en de KNRM over het verlenen van niet-spoedeisende maritieme hulp door de KNRM is na jaren nog steeds niet opgelost. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat meldt dat ook de laatste bemiddeling door een onafhankelijke mediator niets heeft opgeleverd.

Het conflict tussen Noordgat en de KNRM sluimert al jaren. De commerciële bergingsbedrijven vinden dat de KNRM met het gratis hulp verlenen aan schepen in nood regelmatig broodroof pleegt. Rederij Noordgat beschuldigde de KNRM er onder meer van zich op de Waddenzee bezig te houden met bergingswerk onder het mom van het redden van drenkelingen. Een gezonde exploitatie van het bergingsbedrijf zou daardoor gevaar lopen. Daarom werd in 1998 een convenant gesloten dat onderscheid maakt tussen het redden van drenkelingen, een taak van de KNRM, en het bergen van schepen door de bergingsbedrijven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook