Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

SKS De Feanhoap: Earnewâld wint bijna zonder wind

GROU

Het skûtsje van Earnewâld drijft als eerste over de finish op de Feanhoap. Snits wordt verrassend tweede. (Wedstrijdverslag volgt).

1 / 2
SKS De Feanhoap: Earnewâld wint bijna zonder wind

SKS De Feanhoap: Earnewâld wint bijna zonder wind

Op en om het wedstrijdwater én over de hele wereld, via Track & Trace, konden skûtsjeliefhebbers zien hoe schippers en bemanningen een prachtige strijd met elkaar leverden. De route via het nieuwe vaarwater Suderburds Wiid zorgde mede voor een verrassende uitslag. Gerhard Pietersma (Earnewâld) werd tweede, Johannes Hzn. Meeter (Huizum) derde.

Na de finish kwamen de emoties bij winnaar Willem Uzn. Zwaga. ‘Wij zeilen met een zwarte wimpel, voor oud-bemanningslid "de Wiets".’ Hij overleed in februari van dit jaar en zijn zonen zeilen mee als bemanning. ‘Ik had het beloofd in zijn laatste uren en het is gelukt!’
Maandag zeilen de skûtsjes bij De Veenhoop.

Klik voor het volledige wedstrijdverslag bij Grou

Volg het Skûtsjesilen #SKS18 via het Schuttevaer Liveblog op Twitter

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook