Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rotterdammert voor Frits Loomeijer

ROTTERDAM [update]

Frits Loomeijer heeft bij zijn afscheid als algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam dinsdag 10 juli de Rotterdammert ontvangen uit handen van havenwethouder Adriaan Visser. Met deze onderscheiding eert de stad professionals, die zich intensief hebben ingezet voor Rotterdam en zich daarbij zeer verdienstelijk hebben gemaakt.

1 / 1
Rotterdammert voor Frits Loomeijer

Rotterdammert voor Frits Loomeijer

Tijdens de drukbezochte afscheidsreceptie in het Maritiem Museum werd Frits Loomeijer (bijna 65), die met pensioen gaat, verrast met het cadeau van de stad. Visser: ‘12,5 jaar heb je het Maritiem Museum Rotterdam op koers gehouden, soms tegen de wind en stroom in. Je hebt het museum in de stad gepositioneerd als een populaire attractie en een gerenommeerd maritiem instituut.

‘Zonder afstand te doen van de primaire museumtaken als collectiebeheer en het bezig zijn met maritieme historie, ben je steeds meer de verbinding gaan zoeken met het technisch onderwijs en de maritieme industrie. De samenwerking met het Research Centre Modern Maritime History van de Erasmus Universiteit is daar een mooi voorbeeld van.’

De Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’. Frits Loomeijer, die voorafgaand aan zijn museumcarrière jarenlang schreef voor weekblad Schuttevaer, gaat als zelfstandig ondernemer nieuwe uitdagingen aan op het snijvlak van maritieme geschiedenis, cultuur en het bedrijfsleven. Bij het museum is hij opgevolgd door Bert Boer, eerder directeur van Rijksmuseum Muiderslot. (DvdM)

Reacties (2)
  • A.O. van Oosterom

    Gefeliciteerd met de Rotterdammert penning! Veel succes in de volgende zzp fase! Dank voor jouw tekstbijdrages over het varend erfgoed.

  • A. Elzinga

    Dacht iedereen langer moest doorwerken ??? 64 is een beetje vroeg om al te rentenieren toch .

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook