Vlogster Liana Engibarjan wint CBOB-trofee

De CBOB Binnenvaartondernemerswisseltrofee 2018 is uitgereikt aan vlogster Liana Engibarjan. ‘De CBOB waardeert de moderne vlogs, waarin Liana op geheel eigen wijze de binnenvaart onder de aandacht brengt van een breed publiek’, zei secretaris Inger Graafland.

Vlogster Liana Engibarjan wint CBOB-trofee

Liana Engibarjan, die na haar STC-opleiding ging varen als stuurman op de waterbus en vlogt in haar vrije tijd, kreeg de trofee toegekend ‘vanwege het promoten van de binnenvaart in het algemeen en meer specifiek het enthousiasmeren van jongeren voor een varend bestaan’, aldus het CBOB-juryrapport. ‘2018 is hét jaar van Liana waarin ze door de vakmedia, de landelijke pers en professionals uit de branche, als eigentijdse ambassadeur van de binnenvaart is opgemerkt.’

De trofee werd donderdag 28 juni uitgereikt tijdens het tweedaags congres van Koninklijke BLN-Schuttevaer in het Inntel-hotel in Rotterdam, dat gebeurde al een dag eerder dan op de congresagenda stond aangegeven. Liana, die het congres filmde voor een nieuwe vlog, was compleet verrast, schreef ze op LinkedIn: ‘Ongelofelijk! Gister was ik aanwezig op het congres van de BLN-Schuttevaer en wat werd ik verrast! Geheel onverwacht kreeg ik dit jaar de CBOB wisseltrofee uitgereikt! Ik voel mij heel erg vereerd maar, dit heb ik niet alleen gedaan. Ik wil iedereen die mij volgt, steunt en adviseert onwijs bedanken! Dit is een ereprijs en die behoort ons allemaal toe! Dus heel erg bedankt!!’ Dat leverde meteen meer dan 1400 enthousiaste reacties op.

De trofee van de BLN-ledengroep Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart gaat het ene jaar naar een binnenvaart gerelateerde onderneming of instantie en het andere jaar naar een binnenvaartonderneming zelf. Vorig jaar werd die toegekend aan Christiaan en Anna Boogaard van het B&B-schip Terra Maris. De trofee werd de afgelopen jaren onder meer uitgereikt aan Lilian van Hiele (Steunpunt Binnenvaart), Ed Hartmann (LogoS) en de Binnenvaartkredietunie . Het CBOB-bestuur koos dit jaar voor een binnenvaart gerelateerde ondernemer. (DvdM)