Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

SCHIPPERSZ (7): Frans komt naar huis (2)

OSS

De Vlashoek in Oss, daar woonden we. En in Korea is het oorlog. Wie wil kan daar tegen de communisten vechten en als die je niet doodschieten word je in de Vlashoek als held ingehaald. Net als elders.

Door Karel Kersten
Broer Jan is ook onder de wapenen. Speciaal voor hem komt de Militaire Politie naar de Vlashoek, maar Jan is daar niet. Niemand weet waar hij is. En mij wordt niets gevraagd, terwijl ik het wel weet: aan boord bij broer Antoon. Zou ik nooit verklappen, want Jan durft toch maar mooi dienst te weigeren. Hij is een grotere held dan die Korea-veteranen. Al moet gezegd dat mijn moeder die mening niet deelt. Ook wordt hij niet als zodanig ingehaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook