Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Multraship verwelkomt drie nieuwe schepen

TERNEUZEN

Met een feestelijke doopceremonie heeft Multraship vrijdag 22 juni maar liefst drie nieuwe schepen officieel aan haar vloot toegevoegd. Het gaat om de sleepboot Multratug 7 en de vletten Montis 5 en VB 2, die voor respectievelijk Montis Mooring & Boatservice en Verenigde Bootlieden ingezet gaan worden.

1 / 1
Multraship verwelkomt drie nieuwe schepen

Multraship verwelkomt drie nieuwe schepen

De bijzondere ceremonie vond plaats tegen het decor van de openingsdag van de Havendagen Terneuzen; een evenement waar de familie Muller 38 jaar geleden mede het initiatief voor heeft genomen.
Alle drie de boten zijn gebouwd op werven van Damen Shipyards. De Multratug 7 is een ASD2810-sleepboot, goed voor een trekkracht van 62 ton. Het 28,6 meter lange schip werd gedoopt door mevrouw Sonja Muller, zus van de heer Kees Muller; medegrondlegger van Multraship.

Jeugd

Daarna was het de beurt aan de jeugd. De vijftienjarige Britt Pey, dochter van senior commercial manager Ocean Towage van Multraship, Christian Pey, doopte de Montis 5. De VB 2 kende de jongste doopster van de dag: de tienjarige Christina Muller, dochter van managing director Leendert Muller.

De twee vletten worden ingezet door de bootlieden die in de haven van Terneuzen en omgeving opereren. Het betreft beide 8,62 meter lange Damen 804S Stan Launches, die speciaal voor Multraship op bepaalde punten zijn aangepast.

De nieuwe aanwinsten maken deel uit van de ambitieuze vernieuwings- en uitbreidingsplannen van Multraship en zijn inmiddels ook al actief aan het werk.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook