Passagiersschip valt dwars voor spoorbrug op de Neckar

Het 67 meter lange Nederlandse fietscruiseschip Patria is dinsdag 12 juni rond 11.20 uur dwarsgevallen voor de spoorbrug over de Neckar in Ladenburg. Het schip, dat in de afvaart was, werd door de stroming tegen twee pijlers gedrukt en kon niet meer wegkomen.

De politie meldt dat de 67-jarige Nederlandse schipper de doorvaart onder de brug te riskant vond in verband met de hoge waterstand. Bij een poging af te stoppen onderschatte hij de sterkte van de stroming waardoor het schip dwars viel. Als gevolg daarvan werd de Patria tegen twee pijlers van de brug gedrukt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Passagiersschip valt dwars voor spoorbrug op de Neckar | Schuttevaer.nl

Passagiersschip valt dwars voor spoorbrug op de Neckar

Het 67 meter lange Nederlandse fietscruiseschip Patria is dinsdag 12 juni rond 11.20 uur dwarsgevallen voor de spoorbrug over de Neckar in Ladenburg. Het schip, dat in de afvaart was, werd door de stroming tegen twee pijlers gedrukt en kon niet meer wegkomen.

De politie meldt dat de 67-jarige Nederlandse schipper de doorvaart onder de brug te riskant vond in verband met de hoge waterstand. Bij een poging af te stoppen onderschatte hij de sterkte van de stroming waardoor het schip dwars viel. Als gevolg daarvan werd de Patria tegen twee pijlers van de brug gedrukt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer