CO2-uitstoot binnenvaart moet 20% omlaag in 2030 (video)

De CO2-uitstoot in de binnenvaart moet over ruim 10 jaar 20% lager zijn dan nu. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat donderdag 12 april met verschillende bedrijven en organisaties afgesproken in de ‘Verklaring van Nijmegen’ (Declaration of Nijmegen). De afspraak is nodig omdat binnenvaartondernemers volgens de ondertekenaars duurzame innovaties nu nog maar mondjesmaat toepassen op hun schepen.

CO2-uitstoot binnenvaart moet 20% omlaag in 2030

‘Vooruitgang in de binnenvaart gaat veel te langzaam’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

CO2-uitstoot binnenvaart moet 20% omlaag in 2030 (video) | Schuttevaer.nl

CO2-uitstoot binnenvaart moet 20% omlaag in 2030 (video)

De CO2-uitstoot in de binnenvaart moet over ruim 10 jaar 20% lager zijn dan nu. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat donderdag 12 april met verschillende bedrijven en organisaties afgesproken in de ‘Verklaring van Nijmegen’ (Declaration of Nijmegen). De afspraak is nodig omdat binnenvaartondernemers volgens de ondertekenaars duurzame innovaties nu nog maar mondjesmaat toepassen op hun schepen.

CO2-uitstoot binnenvaart moet 20% omlaag in 2030

‘Vooruitgang in de binnenvaart gaat veel te langzaam’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer