Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Lekkage Aby/Lou

BOLZUM

Het Duitse ms Aby/Lou is zaterdagmiddag 24 maart lek geraakt op het Mittellandkanaal. De schipper ontdekte het lek in de machinekamer bij een controlerondje en belde de sluis van Anderten. Hij maakte vast bij de Bolzumer Brücke.

Met eigen pompen kon het water uit de machinekamer worden gelensd. Omdat werd gevreesd dat er gasolie in het kanaal terecht zou komen, werd een oliescherm rondom het schip gelegd. De massaal gearriveerde brandweer kon na 2,5 uur weer gaan, de eigen pompen van het schip konden het beetje water dat nog binnenkwam onder controle houden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook