Smartphone niet aan banden in stuurhut

De binnenvaart hoeft zich geen zorgen te maken dat mobiel telefoneren in de stuurhut aan banden wordt gelegd. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is niet van plan belemmerende maatregelen te treffen. Dat meldt Tweede Kamerlid Roy van Aalst (PVV) op Twitter.

Van Aals diende een motie in met het verzoek aan de minister om te onderzoeken of schippers kunnen worden uitgezonderd bij wetgeving om het gebruik van mobiele apparatuur achter het stuur/roer te verbieden. Dit in reactie op de commotie die in de bedrijfstak ontstond na een motie van Liesbeth van Tongeren van GroenLinks, die veronderstelde dat appen in de stuurhut teveel afleidt van de vaarweg.

Van Aalst bracht nu in stelling dat een smartphone onmisbaar is in de stuurhut om noodzakelijke nautische informatie uit te wisselen of te communiceren met bedieningspersoneel van kunstwerken zoals bruggen en sluizen. Bovendien stelde hij, dat zich geen aantoonbare problemen hebben voorgedaan.
Van Aalst twittert nu dat de minister het met de motie eens is. ‘Goed nieuws voor binnenvaart. Minister wil geen belemmerende regels voor gebruik van mobiele apparatuur door schippers!’ (PN)

Smartphone niet aan banden in stuurhut | Schuttevaer.nl

Smartphone niet aan banden in stuurhut

De binnenvaart hoeft zich geen zorgen te maken dat mobiel telefoneren in de stuurhut aan banden wordt gelegd. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is niet van plan belemmerende maatregelen te treffen. Dat meldt Tweede Kamerlid Roy van Aalst (PVV) op Twitter.

Van Aals diende een motie in met het verzoek aan de minister om te onderzoeken of schippers kunnen worden uitgezonderd bij wetgeving om het gebruik van mobiele apparatuur achter het stuur/roer te verbieden. Dit in reactie op de commotie die in de bedrijfstak ontstond na een motie van Liesbeth van Tongeren van GroenLinks, die veronderstelde dat appen in de stuurhut teveel afleidt van de vaarweg.

Van Aalst bracht nu in stelling dat een smartphone onmisbaar is in de stuurhut om noodzakelijke nautische informatie uit te wisselen of te communiceren met bedieningspersoneel van kunstwerken zoals bruggen en sluizen. Bovendien stelde hij, dat zich geen aantoonbare problemen hebben voorgedaan.
Van Aalst twittert nu dat de minister het met de motie eens is. ‘Goed nieuws voor binnenvaart. Minister wil geen belemmerende regels voor gebruik van mobiele apparatuur door schippers!’ (PN)