Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Smartphone niet aan banden in stuurhut

DEN HAAG

De binnenvaart hoeft zich geen zorgen te maken dat mobiel telefoneren in de stuurhut aan banden wordt gelegd. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is niet van plan belemmerende maatregelen te treffen. Dat meldt Tweede Kamerlid Roy van Aalst (PVV) op Twitter.

Van Aals diende een motie in met het verzoek aan de minister om te onderzoeken of schippers kunnen worden uitgezonderd bij wetgeving om het gebruik van mobiele apparatuur achter het stuur/roer te verbieden. Dit in reactie op de commotie die in de bedrijfstak ontstond na een motie van Liesbeth van Tongeren van GroenLinks, die veronderstelde dat appen in de stuurhut teveel afleidt van de vaarweg.

Van Aalst bracht nu in stelling dat een smartphone onmisbaar is in de stuurhut om noodzakelijke nautische informatie uit te wisselen of te communiceren met bedieningspersoneel van kunstwerken zoals bruggen en sluizen. Bovendien stelde hij, dat zich geen aantoonbare problemen hebben voorgedaan.
Van Aalst twittert nu dat de minister het met de motie eens is. ‘Goed nieuws voor binnenvaart. Minister wil geen belemmerende regels voor gebruik van mobiele apparatuur door schippers!’ (PN)

Reacties (1)
  • KP Gielen

    Zat er wel in maar ik vind het toch positief dat dit een duidelijk besluit is (wanneer dit echt blijkt te kloppen). Afgelopen week zei iemand dat de weg naar Den Haag steeds langer wordt maar dat blijkt in dit geval gelukkig (waarschijnlijk) niet op te gaan.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook