Brandweer houdt munitieruimer boven water

De brandweer van Leer (D) heeft donderdag 8 maart een schip in de haven van Leer voor zinken behoed. Het gaat om de Duo (26 x 6,70 meter), een voormalige viskotter die door het Duitse bedrijf Sea Terra wordt gebruikt voor het opsporen en ruimen van oude munitie.

Brandweer houdt munitieruimer boven water

Door onbekende oorzaak drong er water de machinekamer binnen. Daardoor was toen de brandweer kwam ook de rest van de romp grotendeels volgelopen en was het schip scheef komen te liggen. De opgeroepen brandweer zette drie dompelpompen in en zag zo kans het verder kenteren van het schip te voorkomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer