Uitgelubberde steeksleutels moeten in de schrootbak

Veilig werken lijkt een moderne obsessie, maar is bijna zo oud als de mensheid. Al in het Oude Testament van de Bijbel staat dat je een reling moet maken rond de dakrand van een huis om ongelukken te voorkomen. En de Italiaanse arts Ramazinni schreef al in 1700 een dik boek over werkgerelateerde ziektes. Veel veiligheidsregels waren dan ook al van kracht lang voordat de Arbowet in 1983 van kracht werd. Dat arbeid niet de oorzaak mag zijn voor ziekte, verwonding of overlijden, daar is langzamerhand iedereen in onze maatschappij het wel over eens. Maar dat we daar zulke dikke boeken met regels en eisen voor hebben gemaakt, blijft voor veel werkgevers, maar ook werknemers hinderlijk en volgens sommigen onbegrijpelijk.

Uitgelubberde steeksleutels moeten in de schrootbak

Ook slijpschijven hebben een houdbaarheidsdatum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer