Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

OM eist 1400 euro boete na aanvaring stuw Grave

ARNHEM [update]

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de schipper die 29 december 2016 in aanvaring kwam met de stuw bij Grave een transactie aangeboden van 1400 euro.
Volgens het OM ‘het maximale bedrag conform de geldende richtlijnen’ voor overtreding van het Binnenvaartpolitiereglement (BPR), met name het feit dat hij zich niet tijdig bij de sluis had gemeld.

1 / 1
OM eist 1400 euro boete na aanvaring stuw Grave

OM eist 1400 euro boete na aanvaring stuw Grave

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • H.J.M. Arends

  Ik ben toch wel heel benieuwd wat er in dat proces-verbaal stond en hoe dat in de rechtszaal is gegaan . Wat deed deze kapitein wel goed en wat niet?

 • M. Smitsman

  Misschien is er ook niet meer te halen… Vaarbewijs inleveren pleit ik niet voor. Want laten we wel wezen collega’s… Als bij ons alles fout zou gaan wat vaak nog net goed gaat… Wel pleit ik voor meer gedegen kennis van het vaarwater waarop we ons bevinden. Al die elektronische hulpmiddelen is allemaal leuk maar uiteindelijk moeten we zelf uit onze ogen blijven kijken. Daar zijn we tenslotte indertijd nog voor gekeurd. In twee maanden tijd hebben er 5 schepen in half in het weiland gezeten bij de invaart te Haaften… Dat geeft te denken vind ik. En dat waren niet alleen Oost europeanen. Ze kunnen wel allerlei ICT gelieerde snufjes willen verplichten, maar uiteindelijk moeten we het varen toch zelf doen.

 • a.o stienstra

  En als er een pijltje verkeerd stond op de elektronische kaart , mag ik toch wel hopen dat bekend word gemaakt wel kaartsysteem dit is , en dat er een update moet komen.

  Maar dat zal wel weer niet ……

 • a.o stienstra

  Een regeltje verkeerd in je vaartijdenboek invullen , of een brandblusserkeuring vergeten is nog duurder .

  Nederland is volledig de weg kwijt en glijd meer en meer af naar een bananenrepubliek

 • Daan Boere

  Ze zijn volledig de weg kwijt! Dit land is inderdaad volstrekt kansloos wat betreft de rechtstaat. Vaarbewijs voor altijd inleveren en een boete van €140.000,- lijkt mij beter op zijn plaats.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook