Minister laat hoogte boetes binnenvaart onderzoeken

Minister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoek doen naar de hoogte van de boetes in de binnenvaart. Ze heeft dat de Tweede Kamer toegezegd na een eerdere motie van voormalig Kamerlid Barbara Visser (VVD) en huidig Kamerlid Martijn van Helvert (CDA).

In de motie verzochten de twee Kamerleden toenmalig minister Schultz van Infrastructuur en Milieu te onderzoeken of de boetetarieven in de binnenvaart niet uit de pas lopen in vergelijking met andere sectoren. Ook vroegen ze de werkwijze van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in dit onderzoek te betrekken. De minister heeft nu toegezegd het onderzoek breed op te pakken en beide vragen van de Kamerleden hierin mee te nemen. Zodra de resultaten bekend zijn, informeert ze de Kamer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer