Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Meldplicht tankers

STRAATSBURG

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) voert met ingang van 1 december 2018 een elektronische meldplicht in voor de tankvaart.

Tot nu toe geldt de elektronische meldplicht alleen voor samenstellen en schepen met containers. De maatregel geldt vanaf 1 december 2018 voor alle motortankschepen en samenstellen van motortankschepen, tankduwbakken en sleeptankschepen. De verplichting geldt voor zowel beladen als onbeladen schepen. Met de invoering van het elektronisch melden komt ook een einde aan de meldplicht bij het passeren van een verkeerscentrale, tenzij teken B.11 wordt gebruikt dat aangeeft dat de marifoon gebruikt moet worden. (EvH)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook