Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Meerdere schepen in problemen bij Bingen

WIESBADEN

Een afvarig droge-ladingschip is zondagochtend 15 oktober op de Rijn bij Assmannshausen (Rijnkilometer 533) aan de grond gelopen. Dat gebeurde rond 10:30 uur ter hoogte van de aanlegsteiger van kasteel Burg Rheinstein, zo’n acht kilometer beneden Bingen.

Volgens de Wasserschutzpolizei  moest het schip uitwijken voor twee elkaar oplopende opvarige tankers. De gevolgen van de gronding vielen mee. Het vastgelopen schip bleek bij inspectie niet lek te zijn geraakt. De drie geladen schepen konden na het incident hun reis voortzetten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Oege Joh. Brink

    Wat is een eenvoudig rekensommetje voor sommigen toch moeilijk. Bingen voor de stad km. 528, steiger Burg Rheinstein km. 533. Ik kom dan uit op 5 km. beneden Bingen, een afwijking van 60 %. Als men de ’korte’ km. voor de Nahegrund meerekend, ligt het steiger maar 4 ½ km. beneden Bingen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook