Meerdere schepen in problemen bij Bingen

Een afvarig droge-ladingschip is zondagochtend 15 oktober op de Rijn bij Assmannshausen (Rijnkilometer 533) aan de grond gelopen. Dat gebeurde rond 10:30 uur ter hoogte van de aanlegsteiger van kasteel Burg Rheinstein, zo’n acht kilometer beneden Bingen.

Volgens de Wasserschutzpolizei  moest het schip uitwijken voor twee elkaar oplopende opvarige tankers. De gevolgen van de gronding vielen mee. Het vastgelopen schip bleek bij inspectie niet lek te zijn geraakt. De drie geladen schepen konden na het incident hun reis voortzetten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Meerdere schepen in problemen bij Bingen | Schuttevaer.nl

Meerdere schepen in problemen bij Bingen

Een afvarig droge-ladingschip is zondagochtend 15 oktober op de Rijn bij Assmannshausen (Rijnkilometer 533) aan de grond gelopen. Dat gebeurde rond 10:30 uur ter hoogte van de aanlegsteiger van kasteel Burg Rheinstein, zo’n acht kilometer beneden Bingen.

Volgens de Wasserschutzpolizei  moest het schip uitwijken voor twee elkaar oplopende opvarige tankers. De gevolgen van de gronding vielen mee. Het vastgelopen schip bleek bij inspectie niet lek te zijn geraakt. De drie geladen schepen konden na het incident hun reis voortzetten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer