SAB gaat vaardagen tellen voor het CBR

De SAB, de instantie die onder meer is belast met de uitgifte en controle van de dienstboekjes, gaat met ingang van 1 november ook vaartijd controleren die buiten het dienstboekje om is behaald.

Deze taak werd tot nu toe gedaan door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Voor toelating tot de CBR-examens, zoals die voor het Groot Vaarbewijs, is het nodig vaartijd aan te tonen. In sommige gevallen kan een kandidaat vaartijd aantonen buiten het dienstboekje om. Dat is het geval wanneer de vaartijd is opgedaan op schepen waarbij een vaartijdenboek niet verplicht is, bijvoorbeeld op veerponten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer